Natalia Tokarska, 12-letnia skarżyszczanka, pokazywała dzieciom, jak przygotować babeczki z owocami i pierogi – jej specjalności, dzięki którym tak świetnie jej poszło w programie MasterChef Junior.
W warsztatach kulinarnych, które podzielone były na dwie części, wzięło udział blisko trzydzieścioro dzieci. Pierwsza grupa piekła babeczki z owocami, a druga gotowała pierogi.
Uczestnicy z ciekawością przyglądali się, jak ich koleżanka przygotowuje pyszności i chętnie zadawały pytania.
Natalia Tokarska wystartowała w ostatniej edycji programu MasterChef Junior w telewizji TVN. W finale dotarła do siódmego odcinka, ale musiała zrezygnować z dalszego udziału ze względu na chorobę. W ramach pocieszenia została zaproszona do tegorocznej edycji i bez eliminacji jest już w czterdziestce uczestników.
Wcześniej skarżyszczance świetnie szło w programie. Wygrała jeden z odcinków, a za przygotowanie pysznych pierogów – świętokrzyskich grycoków – Robert Makłowicz nazwał Natalię „ świętokrzyską mistrzynią pierogów”.